Yesterday

Kommentera
Igår var det ett år sedan som jag fick reda på att jag var gravid. Då graviditeten var planerad och mensen var sen så misstänkte jag att jag kunde vart gravid. Samtidigt som jag inte ville testa mig i tid och otid då jag bara två månader innan slutat med p-piller efter att ha ätit det i över tio år. Mensen kan ju krångla lite efter att man slutat med p-piller och det hade jag i bakhuvudet. Anledningen till att jag just denna dagen tog ett graviditetstest var för att jag vaknade klockan fem på morgonen och kände direkt att jag åkt på en urinvägsinfektion. Då detta inte var första gången i mitt liv så visste jag också att vårdcentralen alltid frågar om man är gravid i samband med att de skriver ut medicin. Så där satt jag från klockan fem på morgonen och väntade på att Coop skulle öppna så jag kunde köpa mig ett test. När det väl öppnat och jag köpt mig ett test så tog det ett tag innan jag kunde testa mig pga att jag bara kissade små skvättar i och med  urinvägsinfektionen. Haha, så det tog ett par gånger tills jag kände mig nöjd med mängden för att göra ett test.. And I did.. Och gravid var jag! Oh my! 

Som sagt det var ju planerat men när man väl sitter där med ett positivt test så börjar man ju fundera. Johan låg och sov när jag gjorde testet och somnade om ganska snabbt när jag berättat. Han klämde fram ett -åh vad kul hjärtat. Haha, det var väl inte världens mest romantiska reaktion men jag visste ändå att han ville detta lika mycket som jag så jag la ingen större vikt vid det :) 

Exakt där och då så slutade jag röka, det har jag alltid sagt att jag skulle. No way att jag förgiftar mig och min kropp när mitt barn växer inom mig. Johan hakade på och snusade upp den dosan som han hade. Vi förstod det inte till en början men vi tog ut allt på varandra. De på jobbet märkte inte ens att jag slutade röka och jag trodde väl inte att jag reagerade så värst mycket men vi var sådana ovänner jag och Johan. Irriterade på varandra jämt, jag grät flera gånger under den tiden och vi hade ett riktigt seriöst snack där vi var så nära på att göra en abort och göra slut. Det slutade med att vi kom fram till att det inte alls var det som vi egentligen ville och att vi måste försöka vara mer snälla mot varandra. Inga konstigheter med det sen. Vårt dåliga humör var ju enbart pga att vi slutat röka & snusa och vi tog ut allt på varandra. Jag är så glad att vi kom fram till att vi visst älskade varandra och att vi visst var redo att skaffa barn. För så var det ju egentligen. Bakom abstinensen och det dåliga humöret :)

Nu är han hos oss våran son och att skaffa barn är det bästa jag gjort. Det finns inget som toppar det! Imorgon har jag och hjärtat vart tillsammans i sju år. Sju år där vi har gått igenom en hel del men här är vi idag. Lyckligare än någonsin och med världens finaste son.